Page 1 of 1

BBoil rf проблем с температурата

Posted: Sun Jan 13, 2019 12:33 pm
by Петко Петровски
Здравейте имам един въпрос,снощи влязох да видя колко градуса е и видях че на температура показваше N/A рестартирах устройството разлика нямаше след това смених батериите защото видях че видимо не стават проблема си остана. Днес даже неми показва градусите като вляза в proSmart а на камината пише че е достигната температурата,ако може съвет какво трябва да направя

Re: BBoil rf проблем с температурата

Posted: Sun Jan 13, 2019 8:50 pm
by ivanovrz
Здравейте,
и при мен има днес постоянни прекъсвания. Проблем със софтуера ли има?

Re: BBoil rf проблем с температурата

Posted: Mon Jan 14, 2019 9:14 am
by Ivanovrz
Здравейте, има ли проблем със сървъра, т.като от вчера имам проблеми с уреда? Изписва ми че устройството е офлайн и не може да бъде управлявано. Не мога да разбера при мен ли е проблема.

Re: BBoil rf проблем с температурата

Posted: Tue Jan 15, 2019 11:49 am
by Ivo
Здравейте,

Не, няма проблем със сървъра. Погледнете в какво състояние е усторйстово. Как мига диода? Опитайте да го вържете отново към рутера със смартконфиг функциуята: https://youtu.be/g4JqdwyDMsY

Re: BBoil rf проблем с температурата

Posted: Tue Jan 15, 2019 11:50 am
by Ivo
Петко Петровски wrote:
Sun Jan 13, 2019 12:33 pm
Здравейте имам един въпрос,снощи влязох да видя колко градуса е и видях че на температура показваше N/A рестартирах устройството разлика нямаше след това смених батериите защото видях че видимо не стават проблема си остана. Днес даже неми показва градусите като вляза в proSmart а на камината пише че е достигната температурата,ако може съвет какво трябва да направя
Направете следните действия, за да свържете температурния сензор към устройството. По някаква причина са загубили комуникация помежду си:
1. proSmart hard reset BG - https://youtu.be/JgPYM2tjn2I
2. proSmart smartconfig BG - https://youtu.be/g4JqdwyDMsY

Re: BBoil rf проблем с температурата

Posted: Wed Feb 06, 2019 4:54 pm
by Павка84
Здравейте! Използвам Bboil rf от седмица забелязвам, че при включване тоест достигане Прага на долният хистерезис, работи много точно, но при активиране се изключва по-рано от зададената температура, зададох близо 0.9 горен хистерезис, а той гаси 0.7 преди достигната зададена "стойност на авариен режим"
На какви честоти предава Rf датчика близо до него се намира рутер, чудех се дали той би пречил на добрата комуникация.

Re: BBoil rf проблем с температурата

Posted: Thu Feb 07, 2019 10:11 am
by Ivo
Комуникацията е на 433 MHz.
Може ли да уточните, какво означава "а той гаси 0.7 преди достигната зададена "стойност на авариен режим"". Стойността за авариен режим се използва само в ръчен режим при включване с хардуерния бутон.

Re: BBoil rf проблем с температурата

Posted: Thu Feb 07, 2019 11:40 am
by Павка84
Исках да кажа достигната температура,виждам че когато задам избрана температура в графата "стойност за авариен режим"се отразява и там.Странно прецизен в долната граница на хистерезиса а в горната се изключва близо градус преди зададената стойност
Замислих се да неби аз да греша.. горен хистерезис би следвало да превишава зададената температура с избраната стойност,....при 25 зададена с горен хистерезис.0.4 то той трябва да изключи на 25.4.?

Re: BBoil rf проблем с температурата

Posted: Sun Mar 10, 2019 6:43 am
by Павка84
Другото,което исках да попитам командването на температурата корекции в хистерезис и т.н.... Възможно ли е от Pc чрез броузер да бъде по сугорно и надеждно от мобилното приложение,.. Или няма никакво значение?
Благодаря!!

Re: BBoil rf проблем с температурата

Posted: Wed Apr 10, 2019 9:41 am
by Ivo
Няма никакво значени, от къде ще се отваря приложението.