Често задавани въпроси

Locked
User avatar
Ivo
Site Admin
Posts: 142
Joined: Mon Oct 31, 2016 12:11 pm

Често задавани въпроси

Post by Ivo » Wed Nov 02, 2016 5:23 pm

1.Как работи BBoil RF?


BBoilRF свързва Вашия смартфон, лаптоп, таблет или компютър с уред, който управлявате от дистанция. Функционално BBoil RF задава температура в помещението по часове и желани градуси с възможност всички настройки и управлението да се извършват през интернет. Безжичният температурен модул предава моментната температура на Вашия газов котел, пелетна горелка, конвекторна печка или друг уред към BBoil RF, свързан към него. С включване и изключване на уреда се осигурява постоянна и комфортна температура, като се елиминират загубите на енергия.


2. Как пести от сметката ми BBoil RF
С BBoilRF определяте желаната температура по всяко време на денонощието. Така температурата във всеки момент отговаря на желаната от Вас. Икономията може да достигне до 30% в зависимост от начина на използване. Получавате удобство и комфорт, но без излишно използване на енергия, а само на толкова, колкото Ви е необходима по съответното време.


3. Какви уреди мога да управлявам с BBoil RF?
Почти всички модели газови котли, пелетни горелки, радиатори, конвекторни печки, различни уреди за отопление и охлаждане. Принципът на BBoil RF да включва и изключва уреда го прави универсален за използване.


4. Подходящ ли е BBoil RF за домашни климатици?
По-скоро не. Устройството управлява чрез включване и изключване, което не е подходящо и ефективно при инверторните климатици.


5. Само отоплението ли мога да регулирам с BBoil RF?
Не. С устройството можете да управлявате системи за охлаждане, поливни системи, гаражни врати и всеки уред, който може да се управлява ефективно чрез възможността за включване и изключване.


6. Какви батерии са ми нужни за BBoil RF?
Обикновени АА (размер R6) батерии.


7. Откъде мога да си го купя?
От Националния ни дистрибутор Трифар ООД - http://www.trifar.bg


8. Къде да намеря Ръководство на потребителя?
Указания за инсталация и използване на BBoil RF можете да намерите на този линк.


9. Откъде мога да сваля мобилното приложение за управление на BBoil и BBoil RF?
Ако използвате Андроид, можете да свалите апликейшъна от Google play:........ Ако използвате iOS, можете да го свалите от тук: ……


10. Колко BBoil RF мога да управлявам през профила си?
Практически неограничен брой. Всяко ново BBoil устройство, което свързвате, можете да добавяте в профила си и да управлявате всички от едно място.


11. Колко време издържат батериите на BBoil RF
В зависимост от батериите, отдалечеността на безжичния температурен сензор от BBoil RF - между 18 - 24 месеца.


12. Задължително ли е да имам Wi Fi интернет свързаност, за да работи BBoil RF
Интернет комуникацията е задължителна, за да се свързвате с устройството. Ако веднъж сте го програмирали, обаче, устройството може да бъде оставено
да работи и само като програмируем терморегулатор, без наличие на интернет. И все пак - BBoil RF е създаден, за да се използва през интернет.


13. Как да свържа BBoil RF към електрическата мрежа?
За подробни указания вижте това видео: https://youtu.be/K6QOvRHIAMM


14. Как мога да рестартирам BBoil RF?
Натиснете и задръжте за 3-5 секунди черния бутон на устройството. Светодиодът започва да мига учестено и това е индикация, че сте рестартирали устройството и то е в сервизен режим, очаквайки конфигуриране.


15. Къде да поставя безжичния температурен сензор на BBoil RF?
Задължително далеч от топлинни източници и пряка слънчева светлина. Те влияят пряко на показанията на BBoil RF и на начина, по който той управлява Вашия уред.


16. Сигналът от рутера ми е слаб и BBoil RF е извън обхвата му?
Преместете рутера по-близо до BBoil RF, ако имате тази възможност. Вариант е да поставите разширител за безжични мрежи, който да усили сигнала на рутера и BBoil да бъде в обхвата му. Тук можете да намерите подходящ разширител: http://www.kozelat.com


17. Въведох серийния номер, но има съобщение за грешка, че номерът е невалиден?
Изпратете ни серийният номер на support@prosmartsystem.com и ние ще се свържем с Вас.

Locked