Page 1 of 2

Проблем с връзката на BBOIL RF с интернет

Posted: Mon Nov 27, 2017 3:45 pm
by vladigalabov
Здравейте,
закупих въпросното устройство с 3 допълнителни датчика. Но връзката с интернет е много нестабилна. Постоянно ми дава, че устройството е оф лайн и не може да бъде управлявано. На 10ти опит се свързва и управлявам котела, без проблеми.
Това гаранзионен дефект ли е? С тази несвързаност не мога са си ползвам котела пълноценно.
Странното е, че по всяко време, дори и като ми дава, че устройството е офлайн, датчиците измерват температурата.
Рутерът ми е с 3 антени и има сигнал долу при котела. Щом се върже няма проблем с управлението, но щом затворя програмата край и няма свързване до 10 опита.
Моля за помощ.
Прикачвам снимка от он лайн достъпа.

Владимир Гълъбов 0898 610807

Re: Проблем с връзката на BBOIL RF с интернет

Posted: Tue Nov 28, 2017 10:31 am
by Ivo
Здравейте!

Това е типичен проблем при лош обхват с рутера или липса на интернет. Ако сте сложили BBoil да работи в режим ГРАФИК дори при спрял интернет или липса на връзка с рутера, той ще продължи да работи без прекъсване и да поддържа времевия график.
Молбата ни е да пробвате да усилите сигнала на рутера с екстендер например. Или ако е възможно да намалите разстоянието между рутера и устройството.
Разбира се не е проблем и да Ви го заменим, но със сигурност става дума за лоша връзка рутер устройство или прекъсвания на интернет (по-малко вероятно).

Re: Проблем с връзката на BBOIL RF с интернет

Posted: Wed Nov 29, 2017 2:52 pm
by vladigalabov
Здравейте,
благодаря за отговора. Интересно ми е също как сензорите ми работят /отчитат в реално време/, а за устройството ми дава, че няма връзка и котела не може да бъде управляван.... Интернетът ми си е същия. Иначе ще сложа екстендер задължително.

Re: Проблем с връзката на BBOIL RF с интернет

Posted: Wed Nov 29, 2017 6:48 pm
by Ivo
Сензорите са свързани към BBoil RF и работят отлично, без проблеми в комуникацията. А самото устройство губи връзка с рутера (телеметрията показва огромни лагове, което е сигурен сигнал за лош обхват). Ако настроите устройството да работи в режим ГРАФИК, дори да се разпадне връзката с рутера, то продължава да Ви управлява котела, независимо от липсата на интернет. Отделно през хардуерния бутон можете да включвате и изключвате в режим на предварително зададената от Вас аварийна температура на работа, т.е. без интернет.

Re: Проблем с връзката на BBOIL RF с интернет

Posted: Mon Dec 04, 2017 9:53 am
by vladigalabov
Здравейте,
сложих екстендър до устройството. За жалост проблемът продължава.
Лошото е, че веднъж като намери връзка /след 5 -6 опита/ и устройството включи котела, започва от време на време да губи връзка устройството с котела/интернета и бърка котела, прекъсва му работата и той гасне, влиза в някакви режими и ми изстива къщата…… което е много неприятно.
Прикачвам диаграма, на която се вижда прекъсванията при включен котел.

Моля ако имате възможност да се свържете с моя инсталатор – Андрей 0886154943, за да уточните решение на проблема. Аз живея в София. Къщата с устройството BBOIL се намира в с. Шипково Троян, и инсталатора живее там. Може да съдейства. Ако може да измислите ремонт или замяна на устройството. Формално от както сме го сложили, то не работи нормално.
Рутерът ми е TP Link с три антени с висок клас. Отделно вече има екстендър отново TP Link висок клас в котелното. Прикачвам и диаграма на сигналите. Червеният е основния рутер, синият е екстендъра.

Владимир Гълъбов 0898 610807

Re: Проблем с връзката на BBOIL RF с интернет

Posted: Mon Dec 04, 2017 2:09 pm
by Ivo
Здравейте!

Ще се свържем с Андрей и директно ще заменим устройството с ново. Проблемът очевидно е в постоянно губене на интернет. Интересно е какво го е породило. Като сложим новото устройство ще разберем и отделно ще тестваме това, с което имате проблеми.

Re: Проблем с връзката на BBOIL RF с интернет

Posted: Mon Dec 04, 2017 3:49 pm
by martin
За мен е по-вероятно проблема да е в интернет докставчика. Лесно се установява като се пусне хотспот от мобилно устройство със същите ssid и парола като основните, а основните се загасят временно. Ако така поведението е нормално, то определено проблема е в интернет трафика и фокуса за решаването на проблема ще се измести към подобряване на комуникационните канали вместо да се търси проблем с хардуера.

Re: Проблем с връзката на BBOIL RF с интернет

Posted: Sat Dec 09, 2017 6:03 pm
by Ivo
В крайна сметка проблемът се оказа в рутера. Тествахме устройството и всичко с него е ОК.

Re: Проблем с връзката на BBOIL RF с интернет

Posted: Wed Dec 27, 2017 4:02 pm
by Minchev
Здравейте,
Имам практически същия проблем с устройството, което е свързано с термопомпа. Тя не е инверторна, а е On-Off.
Изключва на моменти само и излиза на приложението ми, че устройството е офлайн и не може да бъде управлявано. Тогава не работеше и термопомпата. Трябва да се рестартира от копчето термопомпата за да се включи устройството и тя да заработи. Последният път помпата работеше, а на на приложението излизаше, че устройството е офлайн и не може да бъде управлявано.
Прочетох този форум и смених рутера. Устройството работи четири дни без проблем. При смяната направих проби-изключих от тока рутера и втория път изключих целия ток на къщата, като след двете отделни включвания нямаше проблеми и устройството работеше.
Сега пак спря. Първо рестартирах (два пъти) рутера но нямаше ефект-не работеше, като и термопомпата беше изключила.
Когато рестартирах самата термопомпа тогава заработи.
Фактически по някаква причина според мен спира връзката между устройството и рутера.
Един път даже получих е-мейл, че телеметричната система е установила загуба на информация за необичайно дълъг период от сензора на моя BBoil.
Александър Минчев

Re: Проблем с връзката на BBOIL RF с интернет

Posted: Thu Jan 25, 2018 4:43 pm
by martin
Фактически по някаква причина според мен спира връзката между устройството и рутера.
Привет,
пробвайте със статичен IP адрес вместо DHCP, понякога именно това решава подобни проблеми.