Не реална температура

Post Reply
rumpich
Posts: 5
Joined: Wed Dec 11, 2019 8:54 pm

Не реална температура

Post by rumpich » Tue Feb 18, 2020 9:51 pm

Здравейте!
От няколко дена на сам температурата, която отчита термостата е не реална. Стана много муден в отчитането - Инертен. И преди имаше някаква инертност, но сега е доста по-голяма. Купих нови батерии тази вечер и отворих термостата, който е безжичен за да ги сменя, въпреки, че са нови и ми ги отчита на 88%. Направи ми впечатление, че има една тънка зелена спираловидна жичка, която в единия си край е свободна, стои като закачена на елемент приличащ на транзистор, диод или нещо подобно и не е закрепена към платката. Не посмях да сменя батериите. Така ли трябва да е? Помагайте!
В сайта Ви, видях, че имате вече безжичен термостат с дисплей мисля, че е PS THERMO. Въпросът ми е: може ли да се закупи само тая част и да се използва към основната част, с цел визуализация и по-лесна настройка на газов котел? Ако може, на каква цена?

User avatar
Ivo
Site Admin
Posts: 142
Joined: Mon Oct 31, 2016 12:11 pm

Re: Не реална температура

Post by Ivo » Thu Feb 27, 2020 8:30 am

Здравейте,

Тази жичка е антената. Това е нормалното и състояние. Можете да смените батериите без проблем, но 88% са напълно достатъчни за работа. Ако темп. сензорът не е на видимо място и това няма да Ви пречи, оставете го отворен без капаче и наблюдавайте, дали ще се промени поведението му. Ако няма разлика препоръчваме подмяна на темп. сензора.

PS Thermo не може да управлява BBoil RF, който Вие имате. Неговото реле работи на различен принцип и логика.

Post Reply