Проблем със връзката след поставяне на powerline adapter

vladimir_velichkov
Posts: 4
Joined: Fri Oct 19, 2018 12:56 pm

Проблем със връзката след поставяне на powerline adapter

Post by vladimir_velichkov » Fri Oct 19, 2018 1:11 pm

Здравейте, имам BBoil RF след поставяне на разширител за WI-FI сигнала устройството се закача и разкача постоянно въпреки че сигнала с интернет е отличен. От какво може да е проблема?
Преди работеше стабилно но се наложи да му променя мястото от там и използването Powerline adapter.
Адаптера е D-Link N300 Wi-Fi Range Extender mod: DAP-1325
Благодаря!
Номера е F2XCRDOBRY

User avatar
Ivo
Site Admin
Posts: 121
Joined: Mon Oct 31, 2016 12:11 pm

Re: Проблем със връзката след поставяне на powerline adapter

Post by Ivo » Fri Oct 19, 2018 5:10 pm

Здравейте,
Опитайте се да го ресетнете и да го свържете отново към мрежата след като сте пуснали екстендера и от новата локация. Ако не стане, явно има някаква особеност в начина на работа на допълнителното устройство. Тествали сме различни екстендери и ап-та и не сме срещали такъв проблем.

vladimir_velichkov
Posts: 4
Joined: Fri Oct 19, 2018 12:56 pm

Re: Проблем със връзката след поставяне на powerline adapter

Post by vladimir_velichkov » Sun Oct 21, 2018 7:12 am

Здравейте, така и не щя да заработи стабилно с този екстендер. В момента съм го свързал пак към основния рутер. Искам да попитам защо като мине в режим офлайн релето изчатква и ми гаси камината, нали трябва да продължи да работи в зададения режим? Струва ми се, че нещо нее наред и започва да ме изнервя тая нестабилна работа.

User avatar
Ivo
Site Admin
Posts: 121
Joined: Mon Oct 31, 2016 12:11 pm

Re: Проблем със връзката след поставяне на powerline adapter

Post by Ivo » Mon Oct 22, 2018 9:33 am

Здравейте,
Устройството не се изключва, когато мине в офлайн режим, а само ако изгуби връзка с температурния сензор за повече от 3 минути. Това е защитна мярка за безопасност.
В момента интернет връзката и сигнала между контролера и температурния сензор са в идеални граници и са стабилни. Моля да пишете, ако се появи прекъсване.

vladimir_velichkov
Posts: 4
Joined: Fri Oct 19, 2018 12:56 pm

Re: Проблем със връзката след поставяне на powerline adapter

Post by vladimir_velichkov » Tue Oct 23, 2018 6:27 am

Здравейте, от два дни температурния датчик и контролера са в едно помещение, и вече проблема с гасенето го няма. Преди това ги деляха две тухлени стени и връзката между двете устройства се е губила.
Графиката на снимката от тази нощ показва едно прекъсване на темп датчик между 0:30 и 0:45 часа въпреки близостта им, дали е реално ?
Без име.png
Без име.png (34.15 KiB) Viewed 1942 times
Благодаря!

User avatar
Ivo
Site Admin
Posts: 121
Joined: Mon Oct 31, 2016 12:11 pm

Re: Проблем със връзката след поставяне на powerline adapter

Post by Ivo » Tue Oct 23, 2018 9:02 am

Няма причина да не е реално. Наблюдавайте го за по дълъг период, например до петък. И тогава да направим анализ на поведението му.

vladimir_velichkov
Posts: 4
Joined: Fri Oct 19, 2018 12:56 pm

Re: Проблем със връзката след поставяне на powerline adapter

Post by vladimir_velichkov » Tue Oct 23, 2018 10:19 am

Добре, благодаря за съдействието

lz2jvc
Posts: 1
Joined: Thu Aug 01, 2019 10:00 am

Re: Проблем със връзката след поставяне на powerline adapter

Post by lz2jvc » Thu Aug 01, 2019 10:08 am

Аз имам друга питанка.Имам апартамент който е на първи етаж и е над гаражите и гараж който е на партера,но не се намира под самият ми апартамент.И двата обекта са с два отделни електромера.Питанката ми е ако си закача powerline от апартамента до гаража първо дали е възможно и второ до колко метра е ограничението на ел.мражата която позволява прехвърлянето на интернет.Защото сега интернета който прехвърлям чрез wifi от рутера който се намира в апартамента до гаража е около 50 mgb/s при условие че имам до самият рутер 100 mgb/s от доставчика.Иска ми се да нямам толкова загуби и затова се насочих към това устройство и по специално Тenda PH15,което е гигабитово

Post Reply