BBoil rf проблем с температурата

Петко Петровски

BBoil rf проблем с температурата

Post by Петко Петровски » Sun Jan 13, 2019 12:33 pm

Здравейте имам един въпрос,снощи влязох да видя колко градуса е и видях че на температура показваше N/A рестартирах устройството разлика нямаше след това смених батериите защото видях че видимо не стават проблема си остана. Днес даже неми показва градусите като вляза в proSmart а на камината пише че е достигната температурата,ако може съвет какво трябва да направя

ivanovrz

Re: BBoil rf проблем с температурата

Post by ivanovrz » Sun Jan 13, 2019 8:50 pm

Здравейте,
и при мен има днес постоянни прекъсвания. Проблем със софтуера ли има?

Ivanovrz

Re: BBoil rf проблем с температурата

Post by Ivanovrz » Mon Jan 14, 2019 9:14 am

Здравейте, има ли проблем със сървъра, т.като от вчера имам проблеми с уреда? Изписва ми че устройството е офлайн и не може да бъде управлявано. Не мога да разбера при мен ли е проблема.

User avatar
Ivo
Site Admin
Posts: 121
Joined: Mon Oct 31, 2016 12:11 pm

Re: BBoil rf проблем с температурата

Post by Ivo » Tue Jan 15, 2019 11:49 am

Здравейте,

Не, няма проблем със сървъра. Погледнете в какво състояние е усторйстово. Как мига диода? Опитайте да го вържете отново към рутера със смартконфиг функциуята: https://youtu.be/g4JqdwyDMsY

User avatar
Ivo
Site Admin
Posts: 121
Joined: Mon Oct 31, 2016 12:11 pm

Re: BBoil rf проблем с температурата

Post by Ivo » Tue Jan 15, 2019 11:50 am

Петко Петровски wrote:
Sun Jan 13, 2019 12:33 pm
Здравейте имам един въпрос,снощи влязох да видя колко градуса е и видях че на температура показваше N/A рестартирах устройството разлика нямаше след това смених батериите защото видях че видимо не стават проблема си остана. Днес даже неми показва градусите като вляза в proSmart а на камината пише че е достигната температурата,ако може съвет какво трябва да направя
Направете следните действия, за да свържете температурния сензор към устройството. По някаква причина са загубили комуникация помежду си:
1. proSmart hard reset BG - https://youtu.be/JgPYM2tjn2I
2. proSmart smartconfig BG - https://youtu.be/g4JqdwyDMsY

Павка84
Posts: 3
Joined: Wed Feb 06, 2019 4:43 pm

Re: BBoil rf проблем с температурата

Post by Павка84 » Wed Feb 06, 2019 4:54 pm

Здравейте! Използвам Bboil rf от седмица забелязвам, че при включване тоест достигане Прага на долният хистерезис, работи много точно, но при активиране се изключва по-рано от зададената температура, зададох близо 0.9 горен хистерезис, а той гаси 0.7 преди достигната зададена "стойност на авариен режим"
На какви честоти предава Rf датчика близо до него се намира рутер, чудех се дали той би пречил на добрата комуникация.

User avatar
Ivo
Site Admin
Posts: 121
Joined: Mon Oct 31, 2016 12:11 pm

Re: BBoil rf проблем с температурата

Post by Ivo » Thu Feb 07, 2019 10:11 am

Комуникацията е на 433 MHz.
Може ли да уточните, какво означава "а той гаси 0.7 преди достигната зададена "стойност на авариен режим"". Стойността за авариен режим се използва само в ръчен режим при включване с хардуерния бутон.

Павка84
Posts: 3
Joined: Wed Feb 06, 2019 4:43 pm

Re: BBoil rf проблем с температурата

Post by Павка84 » Thu Feb 07, 2019 11:40 am

Исках да кажа достигната температура,виждам че когато задам избрана температура в графата "стойност за авариен режим"се отразява и там.Странно прецизен в долната граница на хистерезиса а в горната се изключва близо градус преди зададената стойност
Замислих се да неби аз да греша.. горен хистерезис би следвало да превишава зададената температура с избраната стойност,....при 25 зададена с горен хистерезис.0.4 то той трябва да изключи на 25.4.?

Павка84
Posts: 3
Joined: Wed Feb 06, 2019 4:43 pm

Re: BBoil rf проблем с температурата

Post by Павка84 » Sun Mar 10, 2019 6:43 am

Другото,което исках да попитам командването на температурата корекции в хистерезис и т.н.... Възможно ли е от Pc чрез броузер да бъде по сугорно и надеждно от мобилното приложение,.. Или няма никакво значение?
Благодаря!!

User avatar
Ivo
Site Admin
Posts: 121
Joined: Mon Oct 31, 2016 12:11 pm

Re: BBoil rf проблем с температурата

Post by Ivo » Wed Apr 10, 2019 9:41 am

Няма никакво значени, от къде ще се отваря приложението.


Last bumped by Anonymous on Wed Apr 10, 2019 9:41 am.

Post Reply